Bye, bye strawberry legs! Soluția naturală pentru foliculită

Ai observat pete mici și întunecate pe picioare după epilare? Draga noastră, nu ești singura 🤍. Este o afecțiune comună a pielii ce poartă numele de "Strawberry legs" sau, pe românește, "Picioare cu aspect de căpșună". De cele mai multe ori este vorba chiar despre neplăcuta foliculită, cu care ne confruntăm majoritatea dintre noi.

Suntem conștiente că această afecțiune îți poate crea o senzație de disconfort, jenă sau chiar dorința de a nu-ți mai afișa picioarele nici chiar în cele mai toride zile, însă te asigurăm că problema poate fi ameliorată și tratată cu ușurință!

„Aceste pete întunecate arată ca niște semințe pe suprafața căpșunilor”, spune dermatologul Matthew Janik. „Vestea bună este sunt că sunt inofensive. De obicei, puteți scăpa de aspectul de căpșuni al pielii de pe picioare urmând câțiva pași simpli acasă.”

 

Ce sunt Strawberry legs?

Strawberry legs apar atunci când foliculii sau porii tăi sunt înfundați cu impurități, piele moartă, bacterii sau ulei. Petele mici care apar la suprafața pielii au o culoare mai închisă și, de obicei, nu prezintă mâncărime și nici nu provoacă durere.

Cu cât pielea ta este mai deschisă la culoare, cu atât Strawberry legs pot fi mai vizibile.

Semne pe care le vei observa de obicei:

  • Pete negre sau maro după epilat
  • Pori deschiși care arată mai întunecați decât de obicei, asemănători punctelor negre
  • Puncte asemănătoare unor sâmburi de căpșuni pe picioare

Ce duce la apariția Strawberry legs/picioarelor cu aspect de căpșuni?

Picioarele cu aspect de căpșuni apar atunci când vorbim despre pori măriți sau foliculi de păr blocați de piele uscată/moartă, sebum și bacterii.

De asemenea, porii înfundați, foliculita sau keratoza pilara pot provoca această afecțiune.

 

Iată câteva remedii pe care le poți aplica acasă, dar și câteva sfaturi de prevenire

  1. Încearcă exfolierea naturală acasă

Tuturor ne place senzația de piele netedă și moale, iar NUDE  ajută în lupta împotriva picioarelor cu aspect de căpșuni. Exfolierea îndepărtează pielea moartă și facilitează creșterea firelor de păr noi. De asemenea, face mai dificilă înfundarea porilor.

În momentul în care are loc exfolierea, pielea moartă și uscată este îndepărtată instant. De asemenea, porii sunt curățați în profunzime de rezidurile acumulate precum sebum, produse cosmetic, uleiuri, etc..

Un alt bonus al exfolierii naturale este eliberarea firelor de păr blocate sub piele.

Mănușile exfoliante NUDE sunt un produs 100% natural ce oferă o exfoliere imediată, încă de la prima folosire. Mii de femei din România se bucură de o piele super catifelată datorita Nude.

 

 

  1. Utilizează o cremă hidratantă

După exfoliere, aplică mereu o cremă intens hidratantă potrivită tipului tău de piele. Hidratarea poate îmbunătăți, de asemenea, felul în care arată picioarele cu aspect de căpșuni și poate ajuta la prevenirea unui alt episode neplăcut. Evită însă produsele care conțin parfumuri sau coloranți.

 

  1. Utilizează un aparat de ras ascuțit sau o cremă epilatoare hidratantă

Utilizează o cremă care îți menține pielea caldă și umedă și rade-te în direcția creșterii părului. Această metodă ajută la prevenirea rănilor în urma utilizării aparatului de ras și a arsurilor care duc la apariția picioarelor cu aspect de căpșuni. Bărbierește ușor cu mișcări scurte și ușoare. De asemenea, cel mai bine este să te bărbierești în timpul sau după exfolierea cu mănușile exfoliante NUDE, când picioarele tale sunt curate de excesul de ulei și piele moartă care ar putea înfunda aparatul de ras.

Strawberry legs nu sunt un motiv de îngrijorare însă aspectul neplăcut al acestei afecțiuni poate crea disconfort.

Cu schimbări minore în rutina ta de skincare, poti trata și preveni singură, la tine acasă, această problemă, în plus vei obține rezultate extraordinare pe termen lung. Cele mai la îndemână soluții sunt: exfolierea, utilizarea unui aparat de ras ascuțit sau a unei creme epilatoare hidratante și nu în ultimul rând folosirea unei loțiuni hidratante.

 

Hai și tu în grupul femeilor ce au grijă de pielea lor!

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare