Cum ne afectează stresul sănătatea pielii

Stresul, principalul inamic într-o lume aflată în continuă mișcare, poate crea consecințe negative întregului nostru organism, pielea fiind printre organele cele mai afectate.

Tensiunea, depresia, oboseala excesivă, anxietatea, lipsa somnului – sunt doar câteva dintre problemele minții care se pot reflecta, la propriu, pe piele.

Chiar dacă avem o rutină de îngrijire a pielii foarte bine pusă la punct și care ne ajută pentru protecția și întinerirea pielii, trebuie să ai în vedere faptul că stresul poate influența negativ acest proces, în ciuda eforturilor tale și a cremelor scumpe în care îți dorești să investești.

Conform studiilor oamenilor de știință, aflăm că stresul ne poate afecta nu doar vizual pielea, ci ne poate agrava afecțiuni deja existente.

Te poți confrunta cu:

  • Erupții neregulate
  • Eczeme
  • Piele grasă sau deshidratată
  • Roșeață
  • Erupții cutanate subite

Cum este afectată pielea noastră datorită stresului?

Atunci când ne confruntăm cu un nivel ridicat de stres, starea noastră de sănătate poate avea de suferit și chiar și aspectul general al pielii se poate modifica.

Cortizolul este hormonul responsabil cu măsurarea nivelului de stres la care este supus organismul nostru. Când nivelul de cortizol este mare, duce la îngrășarea sau uscarea excesivă a pielii. Cortizolul afectează producerea de acid hialuronic la nivelul pielii, dăunând astfel funcției de hidratare și menținere a pielii netede.

Tot sub acţiunea stresului, creşte nivelul zahărului în sânge, ceea ce duce la un proces numit glicare, care deteriorează colagenul şi elastina din piele, ducând la apariţia ridurilor premature.

Activarea bolilor autoimune sau scăderea sistemului imunitar sunt tot efecte ale stresului care își vor lăsa amprenta asupra noastră crescând riscul de infecții predominant virale.

Creșterea sensibilității cutanate sau reactivarea acesteia, este o altă consecință a stresului care poate declanșa sau agrava afecțiuni precum psoriazisul, dermatita atopică, dermatita seboreică, acneea, rozacea, urticaria, hiperhidroza sau este favorizată producerea de infecţii bacteriene sau cu herpesvirus, eczeme, vitiligo, căderea părului (alopecii), distrofii unghiale.

Ce putem face în momente de stres?

Este clar că sănătatea întregului nostru organism, inclusiv a pielii, depinde de nivelul de stres la care este supus, motiv pentru care îți împărtășim câteva sfaturi prin care putem diminua stresul și automat efectele acestuia:

  1. Nu îți neglija pielea în timpul situațiilor stresante, mai ales dacă acestea se întind pe o perioadă mai lungă de timp. Ritualul tău de îngrijire a pielii este un motiv întemeiat și o șansă pentru tine de a te relaxa și de a-ți face timp de un moment de TERAPIE PENTRU TRUP ȘI SUFLET. Odată pe săptămână, îți recomandăm o baie caldă, cu săruri relaxante, urmată de exfolierea pielii pentru îndepărtarea celulelor moarte iar la sfarșit hidratare cu loțiunea preferată – astfel te vei bucura de o stare de bine și o piele strălucitoare.
  2. Încearcă Yoga sau meditația ca parte din ritualul de îngrijire a pielii pentru a diminua stresul și a-ți liniști mintea.
  3. Exercițiile fizice regulate îmbunătățesc sănătatea corpului și a minții – 30 de minute de mers pe jos pot face minuni și pot reduce, în combinație cu tehnicile de mai sus, aspectul neplăcut al celulitei
  4. Comunică cu o persoană în care ai încredere despre factorii declanșatori ai stresului – eliberarea de griji sau simpla exprimare a acestora vor îmbunătății perspectiva cu care privești situația stresantă în care te aflii și vei putea găsi astfel o soluție care să ducă spre rezolvarea ei.

Suntem indivizi diferiți, motiv pentru care te îndemnăm să îți găsești propriul echilibru care să te ajute să reziști/să învingi situațiile stresante. Ține cont de sfaturile simple oferite mai sus și cu siguranță vei observa modificări pozitive asupra corpului și minții tale.

Nude is a mood.
Exfoliate & keep your vibe good!

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare