New year, Nude you: Obiceiuri pozitive pentru 2023

"New year, new me" - sigur recunoști această expresie folosită atât de des în ultimii ani. Nu este nevoie să te schimbi, și nici măcar să pui presiune pe tine întocmind liste cu obiectivele pentru noul an – cel mai important este să conștientizezi ce aduce bucurie sufletului tău și care sunt nevoile tale.

 

Prima luna a noului an este deja pe sfârșite, dar asta nu înseamnă că este prea târziu să începi ai grijă de tine și să îți îmbunătățești obiceiurile sau chiar să încerci lucruri noi.

Iată câteva obiceiuri pozitive care te vor ajuta să ai mai multă grijă de tine:

ODIHNEȘTE-TE

Ascultă-ti corpul și oferă-i odihnă, mai ales atunci când îți dă semnale că puțin somn este tot ceea ce are nevoie. Fie că decizi să te trezești mai devreme pentru a medita sau pentru a-ți începe ziua de muncă mai devreme și a fi mai productivă, fie că mergi la culcare mai devreme de ora 12, important este să îți dai liber să te odihnești suficient. Cele 7-8 ore de somn pe noapte nu sunt negociabile dacă îți dorești un ten mai senin și energie cât cuprinde.

FII ACTIVĂ

Deconectează-te de la tot și încearcă să faci puțin sport, mici exerciții care îți fac plăcere – mersul pe jos este unul dintre cele mai simple si cu maxim efect exercițiu. 30 minute de sport în fiecare zi îți vor fi de folos atât pentru fizic dar, și pentru minte.

ADOPTĂ RUTINĂ DE ÎNGRIJIRE

3 lucruri sunt sfinte atunci când vine vorba de skincare: demachiază înainte de somn, poartă mereu SPF și exfoliază săptămânal. O rutină simplă de îngrijire a pielii corpului și a tenului te va ajuta să o menții cu ușurință, fără prea mari bătăi de cap, o perioadă nedeterminată de timp. În plus, starea ta de bine se va îmbunătății pentru că vei fi posesoarea unei pieli super fine și a unui ten radiant. Evident, dacă te confrunți cu probleme ale pielii, îți recomandăm cu căldură să nu mai amâni și să ceri sfatul unui medic.

AI GRIJĂ DE SĂNĂTATEA TA

Fă-ți analizele în mod regulat – este bine să monitorizezi starea internă a organismului tău. Anual, este recomandat un set general de analize. De asemenea, ori de câte ori simți că ceva nu este în regulă, adresează-te medicului tău. Sănătatea ta este cea mai importantă!

OFERĂ IUBIRE

Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în ceilalți. Oferă iubire și vei primi iubire ♥️. Iubirea este cel mai de preț lucru pe care ni-l putem oferi noua sau celor din jurul nostru. "Ziua în care puterea dragostei va dăinui peste dragostea pentru putere, este ziua în care lumea va cunoaște pacea" - Mahatma Gandhi

JOURNALING

Ține un jurnal sau pune-ți gândurile pe hârtie ori de câte ori te simți copleșită sau pur și simplu simți nevoia sa faci asta – astfel vei reuși să îți oferi claritate în minte. Plus de asta, scrisul are și efect terapeutic. Iar dacă chiar ai o înclinație reală pentru scris, de ce nu? Poate pe viitor ne surprinzi cu o carte sau memorii 😊 .

PETRECE TIMP CU TINE

Soțul este plecat la muncă? Prietena cea mai bună trebuie să își ducă copilul la balet? Nicio problemă, mergi singură și mănâncă ceva bun, bea o cafea, mergi la un film. Poți face și singură acele lucruri pe care ți le dorești. Profită de a fi "singură acasă" - umple cada cu apă caldă, adaugă sare de baie, pune-ți un pahar de vin și Enjoy your time.

CĂLĂTOREȘTE/VIZITEAZĂ

Nu cred că există om căruia să nu-i placă vacanțele. Nu trebuie să-ți iei concediu îndelungat sau să zbori în țările calde. Desigur, nimeni nu îți stă în cale să faci asta 😊 . Ce vrem să îți spunem: există variante mai simple, chiar de o zi, care să te ajute să te deconectezi și să te încarce cu energie pozitivă. Dacă ești din București, ai la dispoziție o mulțime de muzee și/sau case memoriale pe care le poți vizita, sau poți depăși puțin aria și să mergi la Mogoșoaia unde poți face o plimbare pe lângă lac sau poți vizita Palatul Mogoșoaia.

YOGA

Îți spunem din propria experiență că yoga este magică. Este combinația ideală între trup și suflet – mișcările din timpul ore de yoga își vor vedea efectele în timp pe trupul tău, acesta devenind vizibil mai tonifiat, și în același timp, mintea ta se v-a deconecta si relaxa. Mai mult de atât, vei învăța să te asculți, să ai răbdare cu tine, să fii prezentă, să ai un tonus mai bun și încă odată relaxare.

 

Love, N

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare