Vergeturi vs. obiceiuri sănătoase – Obține o piele de vis în mod natural

 Atunci când pielea ta se întinde prea rapid, în timpul unei sarcini sau din cauza scăderii rapide in greutate, apariția vergeturilor este favorizată.

Deși pielea este foarte elastică, schimbările din organism bruște duc adesea la apariția vergeturilor, mai ales în cazul gravidelor.

Poziționate paralel pe piele, sub forma unor dungi sau șiruri de dungi, într-o culoare diferită de cea a pielii – de obicei roșii sau albe, vergeturile nu sunt dureroase însă pot crea senzația de mâncărime (de obicei la apariția lor) – totuși, contrar unor mituri urbane, ele nu dăunează sănătății și nu sunt nici apanajul femeilor plinuțe.

De obicei, vergeturile sunt localizate la nivelul coapselor și feselor, pe abdomen, sâni, solduri. Probabil ai auzit deja că vergeturile se clasifică in 2 categorii:

  1. Albe – sunt vergeturile care există de mai mult timp pe piele, mature
  2. Roșii – vergeturile incipiente, proaspăt apărute

Acum foarte mulți ani se credea ca vergeturile pot fi atenuate doar dacă tratamentul acestora începe de timpuriu, adică de când sunt încă roșii. Vestea buna este că pe măsură ce anii au trecut, știința a avansat si am învățat constant despre piele si cum reacționează aceasta, s-a descoperit că inclusiv vergeturile albe pot fi tratate – sau mai bine zis, le poate fi îmbunătățit aspectul.

Evident, tratamentul vergeturilor nu reprezintă tot timpul revenirea pielii la aspectul de dinainte, adică nu putem obține piele fină, impecabilă peste tot - însă ameliorarea este vizibilă.

Asociind mai multe obiceiuri pozitive de skincare vom reuși să obținem refacerea țesutului, cu o ameliorare de aproximativ 80%, indiferent că vorbim despre vergeturi albe, vergeturi vechi sau despre cele proaspăt apărute.
 

Ce îți propunem:

  1. Folosește o cremă intens hidratantă pe zonele afectate
  2. Sporește nivelul de hidratare prin consumul regulat de apă
  3. GOMAJUL stă la baza oricărui tratament pentru vergeturi, stimulând astfel producerea de colagen si elastină. Exfoliază constant pielea cu ajutorul mănușilor exfoliante Nude, îndepărtând astfel celulele moarte, îmbătrânite sau uscate și favorizând apariția celulelor noi de elastină si colagen care redau pielii elasticitatea si estompează vergeturile

  1. Masează zonele afectate pentru îmbunătățirea circulației sangvine locale – ai 2 variante: în timpul exfolierii cu ajutorul mănușilor exfoliante Nude SAU după ritualul de îmbăiere, utilizând uleiul preferat
  2. Consumă suplimente precum colagenul, dar nu înainte de a-ți întreba doctorul
  3. Sportul (de exemplu Yoga, Pilates) te ajută să-ți păstrezi sau să iți dezvolți flexibilitatea corpului, dar și a pielii.

Cum previi apariția vergeturilor:

  • Evită fluctuațiile mari de greutate și încearcă să rămâi la un echilibru sustenabil pentru corpul tău
  • Practică în mod regulat, alege mâncare sănătoasă – pe scurt: un stil de viată sănătos și armonios – uneori greu de atins, dar merită!
  • Evită dietele stricte/extreme
  • Consuma apă în cantități optime – 6/8 pahare pe zi
  • Alege exfolierea și masarea pielii regulat cu mănușile Nude pentru îndepărtarea celulelor și stimularea refacerii acestora dar și sporirea circulației sangvine
  • Consumă alimente bogate în vitaminele A, C, Zinc și Siliciu sau vorbește cu doctorul tău să îți recomande un supliment alimentar care sa le conțină.

Oferă-i corpului tău îngrijirea de care are nevoie  și te vei bucura mai mult de aspectul sănătos și strălucitor al pielii, în fiecare zi♥

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare